Dillkyckling i krämig sås

Serverar: 4 portioner

Kycklingen har smak av dillkött, men det går fortare att laga på detta viset.

Ingredienser

  • 500-600 g kycklingfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl fint strimlad morot
  • Maizenaredning för ljusa såser
  • 1-2 tsk pressad citron
  • 1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra och fräs dem i smör. Häll på vatten, grädde och smula över buljongtärningen. Låt småputtra 10 minuter. Vispa ner crème fraiche. Tillsätt strimlade morötter. Strö på maizenaredning och red till lagom konsistens. Koka ihop och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Avsluta med massor av finhackad dill strax före serveringen.
    2. Servera med kokt potatis och sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lillawe 16 november 2008

    Det blev en god gryta. Den blev mycket uppskattad av gästerna.Men dillkött var den långt ifrån.

    JennyV 5 december 2008

    En smidig och god rätt!! Gick snabbt att laga och uppskattades av hela familjen! Tillsatte lite ättika i såsen för att få en ännu mera känsla av dillkött.

    christincarlsson 3 april 2010

    Helt okej,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben