Toppengod kall sås till fisk

Serverar: 4-6 portioner

Denna sås brukar jag göra till lax och den är lätt att röra ihop. Lite svårt att ange exakt mängd av kryddor odyl, när jag bara höftar då jag gör den. Men smaka av själv och avgör.

Ingredienser

  • 5 dl creme fraiche 34 %
  • 1 - 1½ msk citronpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • ca ½ dm purjo (normal stor)
  • mycket dill
  • lite salt
  • Instruktioner

    Hacka purjolöken smått. Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med ev salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    Forsen 14 juli 2008

    Jättegod sås till grillad lax, den här kommer jag att göra fler gånger i sommar!

    evaldo 15 oktober 2008

    Hej. Jag har provat din kalla sås till fisk, den var jättegod och enkel att göra. Lägger in en bild på den. Mvh evaldo

    gds877 15 september 2009

    såsen var jättegod.

    lena4 13 oktober 2009

    Passade jättebra till fiskpinnar och potatismos. Barnen ville bara ha mer. Superbra till fisk. Betyget blir en 5:a. Lena

    Josselli 24 augusti 2011

    Sitter nu och äter den här underbart goda såsen med grillad lax. Mums!

    Sylva 5 april 2012

    Låter jättegod! Ska ha lax på långfredag och då tänkte jag prova den här, det blir spännande. Jag återkommer med betyg.

    RT 27 mars 2020

    Ska hela purjolöken användas eller bara stjälken? Tacksam för svar.

    Pia 18 oktober 2021

    Vad menas med 1/2 dm purjolök, är det längden eller diametern?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben