Lax i krämig sås

Serverar: 4 portioner

festrätt

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 knippa dill
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • kajennpeppar
  • Garnering
  • röd stenbitsrom
  • dill
  • Instruktioner

    1. Skär den skinn- och benfria laxfilén i 4 lika stora bitar. 2. Vispa samman vatten, hummerfond, creme fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull eller traktörpanna. Låt det koka upp och koka ihop något. 3. Lägg ner laxfiléerna och låt allt sjuda under lock ca 10 minuter. 4. Hacka dillen under tiden. Rör ner dill och rom i såsen. Smaka av med kajennpeppar. (Var försiktig med kajennpepparn, den är mycket het och smaken kommer efter en liten stund.) 5. Lägg en klick stenbitsrom på varje laxfilé och garnera med lite dill. Bjud gärna pressad potatis och broccoli till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    annahh 22 oktober 2009

    Supergott! Lättlagat och det går snabbt. Piffade till med lite räkor också. Tog citronpeppar istället för kajennpeppar. Det här kommer vi att laga mååååånga gånger. Tack för receptet! Nu vattnas det i munnen på mej när jag sitter här och tänker på laxen.

    Glempa64 29 december 2011

    Det här är sååååååå gott. Till och med mina tjejer, som annars har lite dålig inställning till fisk, älskar detta. //Glenn

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben