Potatis och köttfärs i lergryta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Snabb och god allt-i-ettgryta.

Ingredienser

  • 6 medelstora potatisar
  • 400 g köttfärs
  • 1 röd paprika
  • 1 medelstor lök
  • salt
  • svartpeppar
  • soja
  • vatten alt buljong
  • Instruktioner

    Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 minuter. Skala och skiva eller klyfta potatisen grovt Skär paprikan i grova bitar. Skiva och bryn löken lätt. Varva köttfärs och övriga ingresienser i lergrytan, krydda mellan varven. Sätt in lergrytan i kall ugn, ställ in värmen på 250 grader. Efter ca halva tiden i ugnen - ca 30 minuter - ta ut grytan. Späd med vatten blandat med 1 msk fond och lite soja. Ställ in grytan i ugnen igen. Maträtten är färdig efter drygt 60 minuter. Prova med sticka om potatisen är mjuk. Servera med kryddpeppar brynt brysselkål och äpple. Halvera brysselkålen och skär äpplet i små klyftor. Salta och krydda med kryddpeppar och bryn i stekpanna tills de fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben