Nyttiga köttfärsen

Serverar: 4-6 portioner

En god, nyttig och mättande köttfärssås.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs (max 10%)
  • 3 rivna motötter
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk konserverade champinjoner i skivor
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ gul lök
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Stek köttfärsen först, blanda sen champinjonerna, den skivade löken och pressade vitlöken. Tillsätt 2 dl vatten. När allt är brynt, blanda i morötter och krossade tomater. Salta och peppra efter behov (ev 1 msk mjöl). Låt puttra några minuter innan servering. Gör sig bäst till tagliatelle, men även i lasagne.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (5)

    evaldo 16 januari 2008

    Jag har provat din rätt och lagt in bild, hoppas du inte misstycker

    hannaalwall 7 januari 2011

    Ett tips är att använda färska tomater istället för krossade - ännu godare! :)

    DianaO 7 januari 2011

    Varför inte använda färska champinjoner i stället? Ännu godare! Och så en skvätt rödvin som får puttra med - voilá!

    heiviro 8 januari 2011

    Är det motötterna som gör den så nyttig??:-)

    dacko123 20 januari 2011

    Varför inget fett? Tror att kroppen behöver fett, om inte annat för att ta upp fettlösliga vitaminer.

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben