Nyttig kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

Nyttigare pajalternativ, med pajskal gjort på olja och grahamsmjöl. Blev otroligt uppskattad hemma hos oss!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 dl grahamsmjöl (eller fullkorn dinkelmjöl)
  • 1 dl vetemjöl (eller siktat dinkelmjöl)
  • ½ tsk salt
  • 3/4 dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • Fyllning
  • 1,5 msk hackade jalapeños
  • 2 stycken kycklingfiléer
  • 1 st gul lök
  • 150 g färska champinjoner
  • 100 g philadelphiaost (använde mig utav extra light 5%)
  • ½ burk Thick´n Chunky Original Salsa
  • 200 g riven ost (använde mig utav 10%)
  • Instruktioner

    1. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den.
    2. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
    3. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Hacka löken och skiva champinjonerna. Bryn kyckling, lök och champinjoner i en stekpanna. Tillsätt salsa och Philadelphiaost. Rör om väl!
    4. Riv osten. Bred ut jalapeños och kycklingröra i pajskalet. Strö över osten.
    5. Gratinera i 10-15 minuter eller tills osten har smält.
    6. Servera med en grönsallad!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (1)

    jzw0010 12 februari 2009

    MUMS Vilken toppen paj!! Hade inga jalapenjos eller champinjoner hemma så det skippade jag, och så strödde jag lite ärtor på toppen med osten, det blev verkligen jätte jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben