Sjömanskotletter i lergryta

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

God och enkel måltid som nästan lagar sig själv.

Ingredienser

  • 2 - 3 tjocka fläskkotletter
  • 6 - 8 potatisar
  • 1 gul lök
  • valfria grönsaker
  • ½ tsk timjan
  • salt
  • 2 dl buljong av tärning
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • ev. några droppar tabasco om man vill ha lite hetta
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 munuter. Skala och skär potatisen i klyftor. Skala och skiva löken. Varva potatis, lök , grönsaker och kryddor i lergrytan. Salta och peppra kotletterna och lägg dem ovanpå. Rör ihop buljong, vitlök och tomatpuré och ev. några droppar tabasco och häll i grytan. Sätt in grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 250 grader och låt stå i ugnen ca 1 timma. Ta ut och ställ lergrytan på ett underlag och låt vila ca 10 minuter. Servera med t ex. grönsallad, inlagd gurka och vinbärsgelé.

    Liknande recept

    5
    2 h 15 min
    4-5
    8

    Kommentarer (3)

    JennyV 25 oktober 2008

    Detta var enkelt att göra och gott att äta!!

    Bumbis 8 december 2011

    Detta var supergott. Receptet hittade jag dock på Kokaihop men det var precis samma. rekomenderas varmt.

    maggi 2 januari 2012

    Tallrikarna behövs inte diskas efter denna succe middag. Barndoms minnena har vaknat igen. En klar 5:a från hela familjen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben