Karré i lergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Karré i lergryta tillsammans med diverse rotfrukter och grönsaker.

Ingredienser

  • 800 g benfri fläskkarré
  • 4 morötter
  • 1 kålrot, medelstor
  • 1 fänkål, liten
  • 1 palsternacka, liten
  • 1 apelsin i bitar
  • 1 bit purjolök
  • 1 rödlök
  • Vitlök
  • 1 burk kokosmjölk, lätt
  • Kryddor
  • Salt
  • Instruktioner

    Blötlägg lergrytan minst en kvart i kallt vatten. Dela rot- och grönsakerna i jämnstora bitar (grovt ). Krydda karrén och bryn den ev. i en stekpanna för att få en fin stekyta. Lägg grönsaker och karrén samt kokosmjölken i lergrytan. Ställ in den i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader och låt den stå inne ca 1½ timma. Låt grytan stå och vila ett tag innan du skär upp den i skivor. Sila av grönsakerna, ta bort apelsinbitarna, spar spadet. Mixa grönsakerna till mos i en matberedare, späd ev. med spadet. Skär upp karrén i skivor och servera den tillsammans med grönsakspurén och ev. några kokta eller stekta potatisar. Gröna ärter passar bra till.

    Liknande recept

    5
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben