Chilimarinerad karré med jordnötssås

Serverar: 4 portioner

Fläskkarrè är mångas val till grillen. Pröva med god chilimarinad och servera med hemlagad jordnötssås.

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré, ca 500 g
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 dl kinesisk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och hacka pepparfrukten. Blanda den med soja och vitlök. Lägg köttet i marinaden och låt marinera ca 2 tim.
    2. Finhacka jordnötterna. Blanda jordnötter, matyoghurt, ingefära, sambal oelek och salt. Hit kan rätten förberedas.
    3. Grilla köttet ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera med jordnötssås och grillade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mumsan 10 april 2011

    lite underlig sås men en mordgod marinad!

    christincarlsson 27 november 2011

    Mycket gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben