Nudlar med fläskfilé och het jordnötssås
Fantastiska smaker!
Jag, som inte gillar fisksås eller citrongräs har ändrat lite i receptet, men ändra tillbaka till ursprunget om det faller dig i smaken. Allt står i receptet ....
Ingredienser
500 g fläskfilé
Marinad
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk flingsalt (eller 2 msk fisksås)
1/2 msk gurkmeja
Saft av en lime ( eller 2 stjälkar citrongräs)
2 klyftor vitlök
2 msk socker
1 msk sesamolja
1 näve färsk koriander
Het jordnötssås
2 dl risvinsvinäger
1 1/4 dl strösocker
1 röd chilifrukt (ca 7 cm)
1 dl salta jordnötter
1 tsk färsk koriander
1/2 dl sweet chilisås
Tillbehör
Ris- eller äggnudlar
Garnering
Färsk koriander
Salta jordnötter
Instruktioner
- Lägg ingredienserna till marinaden i en mixer och blanda.
Skär filén i tunna skivor, ca 2 mm tjocka.
Marinera köttet i marinaden i en plastpåse minst 30 minuter.
- Jordnötssås:
Häll risvinsvinäger och strösocker i en liten kastrull. Koka ca 10 minuter. Låt svalna.
Strimla chilifrukten. Mixa ihop chilifrukten, jordnötterna, koriandern och risvinägerblandningen. Rör i önskad mängd sweet chilisås så konsistensen blir som önskad. Låt kallna och kyl i kylskåp.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet.
Tillsätt lite smör när de är klara så de inte klibbar ihop.
- Stek köttet i mycket het panna med olja tills de har en fin stekyta men fortfarande är saftiga.
- Lägg upp nudlar och kött snyggt på (varma) tallrikar.
Droppa såsen över och garnera med färska korianderblad och jodnötter.
Liknande recept
Kommentarer (0)