Nudlar med fläskfilé och het jordnötssås

Serverar: 4 portioner

Fantastiska smaker! Jag, som inte gillar fisksås eller citrongräs har ändrat lite i receptet, men ändra tillbaka till ursprunget om det faller dig i smaken. Allt står i receptet ....

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • Marinad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 1/2 tsk flingsalt (eller 2 msk fisksås)
  • 1/2 msk gurkmeja
  • Saft av en lime ( eller 2 stjälkar citrongräs)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk socker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 näve färsk koriander
  • Het jordnötssås
  • 2 dl risvinsvinäger
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 röd chilifrukt (ca 7 cm)
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 tsk färsk koriander
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • Tillbehör
  • Ris- eller äggnudlar
  • Garnering
  • Färsk koriander
  • Salta jordnötter
  • Instruktioner

    1. Lägg ingredienserna till marinaden i en mixer och blanda. Skär filén i tunna skivor, ca 2 mm tjocka. Marinera köttet i marinaden i en plastpåse minst 30 minuter.
    2. Jordnötssås: Häll risvinsvinäger och strösocker i en liten kastrull. Koka ca 10 minuter. Låt svalna. Strimla chilifrukten. Mixa ihop chilifrukten, jordnötterna, koriandern och risvinägerblandningen. Rör i önskad mängd sweet chilisås så konsistensen blir som önskad. Låt kallna och kyl i kylskåp.
    3. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Tillsätt lite smör när de är klara så de inte klibbar ihop.
    4. Stek köttet i mycket het panna med olja tills de har en fin stekyta men fortfarande är saftiga.
    5. Lägg upp nudlar och kött snyggt på (varma) tallrikar. Droppa såsen över och garnera med färska korianderblad och jodnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben