Örtfylld fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Går att förbereda. Ett av familjens favoritrecept. Perfekt att ställa in i ugnen när gästerna ringer på dörren. Snart sprider sig ljuvliga dofter och alla blir så sugna....!

Ingredienser

  • 7 hg fläskfilé, dra bort senor
  • 50 g smör
  • 2 dl persilja, hackad
  • 1 st gul lök, hackad
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk timjam
  • ½ tsk rosmarin
  • 1 st lagerblad (smulat)
  • Salt
  • Peppar
  • Soja
  • Instruktioner

    1. Snitta filén på längden, salta och peppra runt om. Blanda ihop alla örter, persilja och löken med smöret och lägg i skåran på filén.
    2. Lägg filén på ett ungssäkert fat och pensla ordentligt med soja. Sätt in i ugnen i 200 grader, 35 minuter.
    3. Servera med klyftpotatis och en sallad, eller också med en god potatisgratäng eller rösti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben