Fläskfilé med vinbärssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Lite sylt eller gelé i såsen är typiskt svenskt. Lingon- eller vinbärsgelé

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 2½ dl Laga Lätt 4 %
  • Ev 1 dl matlagningsyoghurt om du vill ha liet mera sås
  • 2 msk kalvfond
  • 1 krm krossad kryddpeppar
  • 1 tsk soja
  • ½ dl lingon- eller vinbärsgelé
  • 1 msk hackad persilja
  • Ev 1 msk hela bär
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor och krydda med salt och peppar.
    2. Bryn köttet på båda sidor i olja i en stekpanna. Vispa ihop grädde, peppar, soja och sylt i en vid låg gryta.
    3. Lägg i köttet och låt puttra 5-10 minuter. Strö över persiljan och ev. hela bär.
    4. Servera med potatisklyftor och broccoli eller brysselkål.
    5. PS! Byt gärna ut fläskfilén mot kycklingfilé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben