Knapriga äggnudlar med pikant marinerad fläskfilé och salladslök sätter en asiatisk touche på denna rätt.
Ingredienser
200 g äggnudlar
400 g fläskfilé
1 knippa salladslök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
Marinad
1 msk färskriven ingefära eller 1 tsk mald
1 krm salt
1 krm socker
1 msk soja
1 msk ostronsås ( eller soja)
1 msk sesam- eller rapsolja
Sås
1 msk socker
1 msk soja
1 msk ostronsås
1 msk sesam- eller rapsolja
1 msk maizenaredning för mörka såser
1 1/2 dl hönsbuljong
komplettera med 1msk Thia hot chili och 1msk garlic marinad till köttmarinaden. Dåblev det kanon.
Jätte gott! Tack
Den här maträtten har hängt med i många år här hemma. Mycket god!
Det här var jättegott!!
Låter riktigt nice, ska testa ikväll.
Hej! Mycket uppskattad maträtt av alla i familjen. Har även provat att byta ut fläskfile mot kycklingfile, också mycket gott. Hälsn. Lena54
Helt gudomlig mat. De som var och åt hos oss, tog om och tog om. Skulle ha gjort den för 8 personer fast vi bara var 6 personer. Så jag hade bara gjort 1½ gång. Högsta betyg
Gott recept men jag tror att jag ska sätta lite mer sting på det nästa gång jag provar, kanske lite chili eller sambal passar!
Supergott :) Tack!
Jättegott! Alla i familjen älskar den här rätten, man och två tonårs tjejer!
Gjort den här flera gånger nu och smakar lika bra varje gång. Provade med kycklingfilé i helgen och det funkade också. Smaskens!
super gott, tack för ett bra recept
Mycket gott. Tack för receptet. En solklar 5:a blir det.
Roligt att så många tycker om det här receptet! :) Det glädjer mig!
Den var helt okej. Nackdelen var att jag hade nog i lite för mycket olja i mellan stekningarna i wooken så det blev rätt så flottigt när man skulle äta de, sen var den lite lite smaklös, gott men inget jag gör om tror jag.