Wokade nudlar med fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Knapriga äggnudlar med pikant marinerad fläskfilé och salladslök sätter en asiatisk touche på denna rätt.

Ingredienser

  • 200 g äggnudlar
  • 400 g fläskfilé
  • 1 knippa salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • Marinad
  • 1 msk färskriven ingefära eller 1 tsk mald
  • 1 krm salt
  • 1 krm socker
  • 1 msk soja
  • 1 msk ostronsås ( eller soja)
  • 1 msk sesam- eller rapsolja
  • Sås
  • 1 msk socker
  • 1 msk soja
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk sesam- eller rapsolja
  • 1 msk maizenaredning för mörka såser
  • 1 1/2 dl hönsbuljong
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Skär fläskfilén i strimlor och låt marinera i ca 30 min i kylskåp.
    2. 2. Skölj, ansa och skär salladslöken i 4 cm långa bitar. Skala och finhacka vitlökensklyftan.
    3. 3. Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål.
    4. 4. Koka nudlarna i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Stek nudlarna knapriga under omrörning. Ta upp och lägg på fat så länge.
    5. 5. Låt fläskfilén rinna av från marinaden. Hetta upp resten av oljan i woken. Stek vitlök och fläskfilé under omrörning i 3 min. Tillsätt salladslöken och häll över såsen. Låt puttra några minuter.
    6. 6. Häll fläskfilé med sås över nudlarna och servera.
    7. Serveringstips I kina serverar man gärna en sallad gjord av bambuskott, böngroddar och kinakål.
    8. Grönt te, alternativt ett lätt vitt vin eller rött vin rekommenderas som dryck.

    Liknande recept

    Kommentarer (15)

    andershausse 1 oktober 2008

    komplettera med 1msk Thia hot chili och 1msk garlic marinad till köttmarinaden. Dåblev det kanon.

    Skruttan-pluttan 11 mars 2009

    Jätte gott! Tack

    monfo 19 april 2009

    Den här maträtten har hängt med i många år här hemma. Mycket god!

    irina79 31 maj 2009

    Det här var jättegott!!

    hallbergarn 13 juni 2009

    Låter riktigt nice, ska testa ikväll.

    Lena54 29 juni 2009

    Hej! Mycket uppskattad maträtt av alla i familjen. Har även provat att byta ut fläskfile mot kycklingfile, också mycket gott. Hälsn. Lena54

    kakan9 24 januari 2010

    Helt gudomlig mat. De som var och åt hos oss, tog om och tog om. Skulle ha gjort den för 8 personer fast vi bara var 6 personer. Så jag hade bara gjort 1½ gång. Högsta betyg

    Bondbruden 24 mars 2010

    Gott recept men jag tror att jag ska sätta lite mer sting på det nästa gång jag provar, kanske lite chili eller sambal passar!

    78maria 15 maj 2010

    Supergott :) Tack!

    beritta23 6 juli 2010

    Jättegott! Alla i familjen älskar den här rätten, man och två tonårs tjejer!

    quickhook 8 november 2010

    Gjort den här flera gånger nu och smakar lika bra varje gång. Provade med kycklingfilé i helgen och det funkade också. Smaskens!

    skurp 10 februari 2011

    super gott, tack för ett bra recept

    Gul13 14 februari 2011

    Mycket gott. Tack för receptet. En solklar 5:a blir det.

    Katarina89 1 mars 2011

    Roligt att så många tycker om det här receptet! :) Det glädjer mig!

    Johannada 16 februari 2012

    Den var helt okej. Nackdelen var att jag hade nog i lite för mycket olja i mellan stekningarna i wooken så det blev rätt så flottigt när man skulle äta de, sen var den lite lite smaklös, gott men inget jag gör om tror jag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben