Wokad biff med nudlar

Serverar: 4 portioner

Ännu en variant av wokad biff

Ingredienser

  • 300 g nudlar
  • 250 g biff
  • 1 burk wokgrönsaker
  • 2 msk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 purjolök
  • 2 msk Mrs Chengs Wok Sauce
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisningarna, spola dem i kallt vatten och droppa litet sesamolja över för att de inte skall klibba ihop. Strimla biffen och marinera i 1-2 msk Mushroom Soy. Låt vila. Öppna bur-ken med Wokgrönsaker, skölj i kallt vatten och låt rinna av. Skölj och strimla purjolöken, hacka vitlök.
    2. Hetta upp en wok/stekpanna, tillsätt olja och vitlök. Lägg i biffen och woka tills det är knappt färdigt 1-2 minuter. Tag upp köttet. Tillsätt ytterligare litet olja och fräs grönsakerna 2 minuter. Salta och peppra lätt, tillsätt biffen och Wok Sauce under omrörning. Tag upp.
    3. Hetta upp pannan igen och tillsätt olja. Fräs nudlarna lätt och till-sätt den wokade rätten, blanda väl och smaka av. Servera med Sweet Chili Sauce eller vinäger och litet Mrs Cheng’s Hot Chili Sauce.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Molgan 30 mars 2009

    Tack för ditt goda recept. Tyvärr hittade vi ingen Mrs Chengs Wok Sauce i affären, så den hoppade vi över. Men det gick bra än då.

    JohannaOhmanMat 25 november 2010

    Suuuuupergott! vi hittade inte heller någon mrs chengs, så vi tog en uncle ben sweet and sour. Blev jättegott :)

    Relaterade Artiklar

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Kinesisk matlagning!
    De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben