En enkel och snabblagad rätt med mild asiatisk smak.
Ingredienser
2 biffar ca 200 g
½ msk sesamolja
200 g asiatiska wokgrönsaker
4 msk crème fraiche
1 msk fisksås
2 msk soja
½ tärning kycklingbuljong
1 tsk vitpeppar
Valfria nudlar
Instruktioner
- Häll vatten i en kastrull och låt det koka upp till nudlarna. Koktiden bör stå på nudelpaketet.
- Skär biffarna i tunna avlånga bitar. Hetta upp sesamoljan i en stekpanna eller gryta. Häll i wokgrönsakerna och biffarna. Tillsätt fisksåsen och sojan (helst Nestlés soja Maggi) och rör om.
- Tillsätt crème fraichen när grönsakerna börjar mjukna och rör om. Lägg i den halva buljongtärningen eller krydda med Aromat. Tillsätt 1 tsk vitpeppar. Låt grytan stå på medelvärme i ca 3-5 minuter och rör om då och då.
- Smaka av och tillsätt ev. mer soja eller peppar efter smak. Servera med nudlar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Woka
Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...
Kinesisk matlagning!
De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...