Biff med ädelostgrädde

Serverar: 4 portioner

Det här är enkelt och mumsigt!

Ingredienser

  • 8 skivor lövbiff, ca 500 g
  • 1 purjolök
  • 50 g ädelost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär lövbiffen i strimlor.
    3. Skölj och strimla purjolöken.
    4. Varva lök och kött i en smord ugnssäker form.
    5. Mosa ädelosten. Blanda ädelost, grädde, salt och peppar i en kastrull. Låt det koka upp. Rör ner mjölet. Häll blandningen över köttet.
    6. Stek i ugnen ca 25 minuter.
    7. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Heisjo 28 mars 2008

    Jättegott! Lade till soja för färgens skull och nästa gång hade jag nog skivat i lite svamp.

    bjuranna 25 augusti 2008

    Enkelt att göra. God smak. Kommer säkert laga den fler gånger.

    loppan35 8 februari 2011

    Dettta hade jag till middag igår och det var jättegott får en 5 av mig och övriga familjemedlemmar ;)) jag tog i ca 70 gram ost oxå hade jag 2 1/2 dl grädde och även lite soja. annars följdes det till punkt och pricka. laddar även med en bild, hoppas det inte gör något?

    Mikaela1985 14 februari 2013

    Tack för bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben