Grekiska biffar i ugnen med klyftpotatis

Serverar: 4 portioner

En mycket vanlig grekisk maträtt.

Ingredienser

  • Till biffarna
  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 lök
  • 3 skivor torrt bröd
  • 8 msk olivolja
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 ägg (om man vill)
  • 2 msk oregano
  • 1 tsk vinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Till potatisarna
  • 1 kg potatisar (ev lite till)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 buljongtärning
  • 1/2 liter vatten
  • 1 msk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk tomatpuré
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Blötlägg brödet, i vatten (går även bra med rött vin om det finns) krama ur vätskan, smula det och blanda med de andra ingrediensern till biffar. Gör biffarna, låt vila på ett fat, under tiden fixar du till potatisarna.
    2. Skala och skär potatisarna i klyftOr. Lös upp buljongtärningen i vattnet, blanda i tomatpurén. Lägg allt i en form, krydda och ringla lite olivolja över potatisarna.
    3. In i ugnen som är 200 grader ca 20 minuter.
    4. Ta ut formen och lägg på biffarna ringla över lite olivolja på biffarna och in i ugnen igen. Ytterligare ca 50 minuter eller tills biffarna är färdiga. Vänd dem då de fått färg på den ena sidan.
    5. Om det är lite vätska fyll på med lite extra vatten.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (4)

    matvraket 5 april 2008

    Ska man blötlägga brödet i vatten eller olivolja?

    Nelliesmamma-07 27 oktober 2008

    Gjorde älgfärsbiffar och la de ovanpå, serverade tillsammans med fetaostcreme!!! Underbart gott!!!!!

    flawless 6 januari 2009

    Är det kött- eller grönsaksbuljong som behövs?

    The_mama97mia 5 augusti 2009

    Hej ! Jag gjorde ungefär så här ikväll.... Du vet jag har svårt att följa recept!!!! Men jag la biffar på bädd av tjockt skivad lök. Kokade färskpotatis till. Det var så himla gott o så enkelt, inget stekos! Det här konceptet kör jag fler ggr. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben