Grekiska biffar med fetaost

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Goda köttfärsbiffar med smak av Grekland.

Ingredienser

  • 500 gram nötfärs
  • 1 knippe färsk persilja
  • 150 gram fetaost
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Finhacka persiljan och riv vitlöken. Blanda alla ingredienserna till biffar i en stor skål (ej fetan)! Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna. Efterstek i ugn i ca 225 grader på ugnfast fat ca 15-20 min, eller tills de är helt genomstekta!
    2. Servera med en god sallad och hemgjord tzatziki (klyftpotatis till den som vill ha det)

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    Bara_Malin 14 november 2009

    Gjorde dessa till middag igår. Hade ris, tsatsiki och sallad till. Kanongott! :)

    eva_jonte 23 februari 2010

    mums!!! 2-3 msk kalvfond är toppengott att blanda i oxå :-)

    Matsugen87 15 september 2010

    Tycker det va helt okej. kommer nästa gång dock lägga till lite mer kryddor.

    mrex3m 7 april 2011

    Mumma... :)

    miniinatta 28 juli 2011

    Super gott ! Hade vitlökskroketter & tzatziki till :)

    Rosita68 1 maj 2012

    Mycket gott! Kryddade lite mer och hade i kalvbuljong och en gräddskvätt som jag hade kvar i smeten.Vi gjorde mos till. Barnen åt med god aptit. Spara detta recept till framtida bruk.

    annelizan 2 oktober 2012

    Gott! Hade i 3 msk kalvfond som någon föreslog. Istället för färsk persilja så tog jag torkad. Nästa gång tänker jag ha i mosad fetaost i färsen.

    BoDe 2 juli 2021

    Receptet borde ange ungefärlig mängd salt o peppar. Hur stor är en ”lagom stor” biff?.. receptet borde ange ungefärligt antal biffar. Mycket svårt att trycka in 150g feta i 500g köttfärsbiffar, jag fick 8 stycken. Jag kommer precis som flera här blanda fetan i färsen nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben