Grekiska köttbullar med grönsallad och fetaost

Serverar: 2 portioner

Att spetsa köttbullar med linser gör inte bara receptet godare och mer prisvärt utan höjer också näringskvaliteten. GI sjunker, fiberhalten stiger och mängden antioxidanter blir högre.

Ingredienser

  • 200 g mager nötfärs, 10%
  • 2 dl kokta röda linser
  • 1 hackad liten gul lök
  • 10 hackade gröna kärnfria oliver
  • 1 ägg
  • 3 msk havregryn
  • 1 dl vatten
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • Grönsallad
  • 100 g gröna blad
  • ½ gurka
  • ½ gul paprika
  • 10 körsbärstomater
  • 60 g fetaost, 10% fett
  • Instruktioner

    Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och rulla till små bullar (cirka 16 st). Lägg bullarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och stek dem i ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter. Skölj salladen, tärna gurkan och paprikan och skär tomaterna i halvor. Lägg upp grönsakerna och tärnad fetaost på två tallrikar och smaka av med vinäger och örtsalt. Servera tillsammans med köttbullarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben