Keftedes me saltsa– Grekiska Köttbullar med sås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

En otroligt god grekisk rätt med massor med smaker

Ingredienser

  • 500 g Nötfärs
  • 1 st Gul lök
  • 1/2 st Solovitlök
  • 3 st skivor Grekiskt lantbröd utan kanterna
  • 1 st Ägg
  • 1/2 kruka Persilja
  • 1/2 kruka Basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk Olivolja
  • Vetemjöl
  • Olivolja till stekning
  • Till tomatsåsen
  • 8 st Tomater eller 500 g burk Hela tomater
  • 1 st Lök
  • 1/2 st Solovitlök
  • 1/2 kruka Persilja
  • 1/2 kruka Basilika
  • 2 dl Vit vin
  • 1 tsk Socker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Köttbullarna
    2. Skala och hacka löken och kryddorna Ta bort kanterna från brödskivorna och smula ner resten. Ha i ägget med löken och kryddorna. Lägg alltihop i en skål och knåda. Låt den vara i kylskap i ca 30 min. Forma i bollar och stek köttbullarna. Se till att strö vetemjöl runt varje köttbulle innan du steker köttbullarna i stekpannan. Tomatsåsen
    3. Hacka tomaterna och kryddorna Använd oljan som blir kvar i stekpannan efter man stekt köttbullarna. Sila oljan och häll den i en kastrull. Lägg kryddorna och de hackade tomaterna, låt det koka upp. Häll i vinet. Låt vinet avdunsta i ca 3-4 min och lägg köttbullarna, låt de ligg och sjuda i såsen 5-10 min. Servera ris, bulgur och en frisk sallad till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben