Grekiska köttbullar

Serverar: 4 portioner

Jag älskar verkligen dom här. Dom är goda och lätta att gjöra. Alla barn älskar dom.

Ingredienser

  • 1 skiva formbröd
  • 1dl mjölk
  • 400g lammfärs eller blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 citron citronskal
  • 1/2dl finhackad bladpersilja eller vanlig persilja
  • 1tsk oregano
  • 1tsk salt
  • Margain att steka i
  • Instruktioner

    1. Smula formbrödet i en bunke. Häll på mjölk och låt alltsammans dra i tio minuter.
    2. Tillsätt ägg, färs, vitlök, citronskal, persilja, oregano och salt. Blanda och forma till avlånga köttbullar.
    3. Låt margainet bli ljusbrunt i en stekpanna och stek köttbullarna i 2 eller 3 omgångar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben