Cecilias örtkryddade köttbullar i mustig sås

Serverar: 4 portioner

Den grillade röda paprikan gör såsen mustig och lite söt.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ½ hackad gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk smör, till stekning
  • Sås
  • 1 msk smör
  • ½ hackad gul lök
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 400 g krossade tomater i burk
  • En burk grillad röd paprika i olja, 270 g
  • 15 st svarta oliver, gärna Kalamata
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör
  • Ris eller pasta
  • Instruktioner

    1. Köttbullar: Lägg ströbrödet i kallt vatten ca 5 min. Blanda ströbröd, färs, lök, ägg, salt, peppar och oregano. Rör tills färsen är väl blandad. Forma 12 stora köttbullar och bryn dem i smör. Ta upp köttbullarna på ett fat.
    2. Sås: Smält smöret i stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min under omrörning.Tillsätt rödvin, vatten, tomater, grillad paprika i mindre bitar och svarta oliver. Sjud utan lock 5 min. Smaka av med salt. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och låt puttra ytterligare ca 10 min. Servera med ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    aurianz 7 april 2009

    Mumsigt värre, även om grillade paprikor fick bli parikapasta och oliverna uteslöts. Blev lite lyxsmak på bullarna, och med riven parmesan över så var succén ett faktum!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben