När vi ska fira något så har denna rätt blivit en favorit som vi gärna gör. Den duger lika bra till födelsedag som till förlovningsmiddag.
Ingredienser
4 st utskurna biffar
1 st färsk smördegsrulle
8 st soltorkade tomater i marinad
75 -100 g Chévreost eller Brieost med god smak
8 - 12 st färska basilika blad
1 st ägg
2 msk vallmofrön
Instruktioner
Börja med att bryna biffarna i en stekpanna så de får en stekyta. Salta och peppra köttet. Lägg åt sidan och låt svalna något.
Rulla ut smördegen och skär den i 4 lika stora delar.
Lägg en bit ost, 2 soltorkade tomater och 2-3 basilika blad på varje ruta av degen.
Lägg en biff på varje "hög" och nyp ihop degen som ett knyte runt allt i hop.
Lägg knytena med skarven ner i en smord ugnsform.
Pensla ovansidan med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Stek knytena i ugn, 200 - 225 grader i ca 25 - 30 min till smördegen fått fin färg.
Gott till är klytfpotatis som med fördel steks i ugnen samtidigt med knytena.
Servera med t.ex. Béarnaisesås och en grönsallad.