Smördegsinbakad biff

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

När vi ska fira något så har denna rätt blivit en favorit som vi gärna gör. Den duger lika bra till födelsedag som till förlovningsmiddag.

Ingredienser

  • 4 st utskurna biffar
  • 1 st färsk smördegsrulle
  • 8 st soltorkade tomater i marinad
  • 75 -100 g Chévreost eller Brieost med god smak
  • 8 - 12 st färska basilika blad
  • 1 st ägg
  • 2 msk vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Börja med att bryna biffarna i en stekpanna så de får en stekyta. Salta och peppra köttet. Lägg åt sidan och låt svalna något. Rulla ut smördegen och skär den i 4 lika stora delar. Lägg en bit ost, 2 soltorkade tomater och 2-3 basilika blad på varje ruta av degen. Lägg en biff på varje "hög" och nyp ihop degen som ett knyte runt allt i hop. Lägg knytena med skarven ner i en smord ugnsform. Pensla ovansidan med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Stek knytena i ugn, 200 - 225 grader i ca 25 - 30 min till smördegen fått fin färg.
    2. Gott till är klytfpotatis som med fördel steks i ugnen samtidigt med knytena. Servera med t.ex. Béarnaisesås och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben