Smördegsinbakad file

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

påskmat

Ingredienser

  • 600 g fläskfile
  • salt
  • peppar
  • 1 msk matfett
  • 2 dl creme fraiche
  • 125 g fäskost med vitlök
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 rulle smördeg 250 g
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Putsa köttet och krydda runtom. Bryn i matfett och stek klart på svag värme. Skiva köttet. Rör ihop creme fraiche,färskost och persilja. Rulla ut smördegen. Lägg ihop köttskivorna med en klick av blandningen mellan. Vik upp degen runt köttet. Var noga så att det blir tätt och pensla med uppvispat ägg. Baka i 225 grader i 20 minuter

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (3)

    Klingan 27 mars 2008

    Mycket gott!! Bland det godaste jag ätit på länge. Jag gjorde en potatisgratäng till och det var en mycket bra kombination.

    suse 13 april 2009

    Tack för detta fantastiska recept som jag gjorde i påsk. Helt underbaret, alla ville ha receptet.

    suse 13 april 2009

    Underbart ska det vara....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben