Filé med chutneysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Väldigt god fläskfilé med mango chutney

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 purjolökar
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl mango chutney
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 msk soja
  • 1 tsk vinäger
  • ½ tsk ingefära
  • Instruktioner

    Skölj och skiva köttet. Skölj och skiva purjolöken. Bryn köttet i en stekpanna. Fräs purjolöken i smör i en gryta. Lägg över köttet i grytan. Salta och peppra. Blanda mango chutney, grädde, buljong, soja, vinäger och ingefära. Häll det i grytan. Låt köttet eftersteka i såsen i cka 5 minuter. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (1)

    anluk 13 november 2009

    Jättegott och så smidigt att göra. Använde strimlad schnitzel istället och det blev så mört och gott. Tillsatte också en burk svamp vilket vi tycker om här. Annars följde jag receptet. Till dottern gjorde jag en vegetarisk variant med quornbitar istället för fläskkött. Detta receptet kommer garanterat återkomma hos oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben