God filé i grönpepparsås

Serverar: 4 portioner

En av mina bästa rätter när jag är sugen så något snabbt, gott och smakrikt.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 3 msk grönpeppar i lag (eller torkad)
  • 3 dl grädde
  • 1/2-1 tsk senapspulver
  • 2 tsk soya
  • 1 dl konjak
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär filén i cm-tjocka skivor. Mosa grönpepparen med en gaffel och lägg på varje köttskiva. Låt dra, helst någon timme och stek sen ca 3 min på var sida. Blanda grädden med senap, soja och konjak och häll i stekpannan och låt den blanda sig med stekskyn. Låt puttra några minuter och smaka ev av med salt, peppar, och mer grönpeppar.
    2. Ris eller pressad potatis är smaskens till.
    3. Vanligtvis så har jag ingen konjak hemma men det blir så bra utan också.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 19 augusti 2009

    Oj oj oj, detta var en höjdare. Tackar tackar för det, 5p.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben