En av mina bästa rätter när jag är sugen så något snabbt, gott och smakrikt.
Ingredienser
1 fläskfilé
3 msk grönpeppar i lag (eller torkad)
3 dl grädde
1/2-1 tsk senapspulver
2 tsk soya
1 dl konjak
Salt
Peppar
Instruktioner
- Putsa och skär filén i cm-tjocka skivor. Mosa grönpepparen med en gaffel och lägg på varje köttskiva. Låt dra, helst någon timme och stek sen ca 3 min på var sida.
Blanda grädden med senap, soja och konjak och häll i stekpannan och låt den blanda sig med stekskyn.
Låt puttra några minuter och smaka ev av med salt, peppar, och mer grönpeppar.
- Ris eller pressad potatis är smaskens till.
- Vanligtvis så har jag ingen konjak hemma men det blir så bra utan också.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Oj oj oj, detta var en höjdare. Tackar tackar för det, 5p.