Kycklingfilé i grönpepparsås

Serverar: 4 portioner

En god rätt som blir godare ju längre den får stå och dra.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • Citronpeppar
  • Salt
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk kinesik soya
  • 4 dl créme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 msk grönpeppar
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i bitar och krydda med citronpeppar och salt. Lägg i en smord form. Låt stå i ugnen på 175 grader i 30 minuter. Blanda senapen, soyan, créme fraichen, grädden och mald grönpeppar i en kastrull. Låt såsen sjuda men inte koka. När kycklingen är klar i ugnen, häll av vätskan som blir och häll sedan över såsen över filéerna. Låt det stå och dra ett par timmar (ju länge den får stå ju mörare blir kycklingen). Sätt sedan in formen i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Servera med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    evaldo 30 december 2008

    Hej. Jag har provat din "kycklingfilé i grönpepparsås", den var skitgod. Lägger in några bilder, hoppas du inte har något emot det? Mvh evaldo

    evaldo 30 december 2008

    Jag hade örtstekt ugnspotatis till och sen gjorde jag rätten på spisen istället för i ugnen det gick bra det också.

    Teufelin 3 november 2010

    Helt ok, lite lite smak för min del men det är ju bara att ösa på mer kryddor :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben