Sötsur kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Ett jättegott kinesiskt recept

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära, ca 25 g
  • 1 röd lök
  • 1 grön paprika
  • 2 msk socker
  • 2 msk risvinäger eller äppelcidervinäger
  • 2 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk pressad apelsin
  • 1 msk maizena
  • 3 msk vatten
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    skär kycklingfilén i bitar. Krydda med salt och svartpeppar. Skala och finhacka vitlök och ingefära och blanda sedan med kycklingen. Skala och skär rödlöken i ringar. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Blanda socker, vinäger, soja, tomatpuré och apelsinsaft i en skål och rör tills sockret löst sig. Blanda maizena med vatten i en annan skål. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs kyclingen under omrörning ca 2 minuter. Tillsätt lök och paprika och fräs ytterligare 2 minuter. Häll på sås och redning och låt puttra några minuter. Servera den sötsura kycklingfilén med ris.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (4)

    jessica162 19 mars 2008

    Gott! La till ananasspad och ananasbitar.

    millibopp 28 mars 2008

    De var gott! Även jag la till ananasbitar =)

    millibopp 28 mars 2008

    De var gott! Även jag la till ananasbitar =)

    Kicki8 2 juli 2008

    God kycklingrätt. Men hur får man såsen röd som på bilden??? Jag hade lite jordnötter i, gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben