Sötsur fläskfilégryta

Serverar: 4 portioner

En rätt som jag gjort till en av mina favoriter sen jag var 15 och flyttade hemifrån! Fortfarande lika gott!

Ingredienser

  • Cirka 300 g fläskfilé
  • 1 burk ananasringar med spadet kvar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 burk bambuskott
  • 1 burk champinjoner
  • 1 buljongtärning eller lite kycklingfond på flaska
  • Vitvinsvinäger
  • Soya
  • Svartpeppar
  • Olja eller margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet och fräs i en gryta, strimla paprikan och hacka löken, lägg ner tillsammans med köttet i grytan och fräs tills löken mjuknat. Lägg ner bambuskott och champinjoner och häll ner cirka 5 dl vatten. Koka upp.
    2. Smula ner buljongtärningen eller häll i fonden. Låt sjuda ett bra tag, tills köttet är mört. Häll i en kork med vitvinsvinäger, det blir lite drygt en tesked. Skvätt ner lite soya. Smaka av med ananasjuice och lite svartpeppar.
    3. Skär lite bitar av ananas ringarna och ha ner dem. Red av. Servera med ris och färska krispiga grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben