Queenies fläskfilégryta med gorgonzolasmak

Serverar: 4 portioner

Det här receptet blev till i dag när jag tog lite av "man tager vad man haver", men himla gott blev det i alla fall.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 pkt bacon, tärnat
  • 1 påse grönpepparsås, pulver, Knorr
  • 1 påse gorgonzolasås, pulver, Knorr
  • Citronpeppar
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • 1 gul paprika
  • 3 dl grädde
  • Lite mjölk
  • Fetaost, ca 50 g
  • ½ köttbuljongtärning
  • 1 knippe persilja
  • Instruktioner

    1. Börja med att tärna baconet och stek det knaprigt, lägg över på hushållspapper.
    2. Hacka lök och paprika och stek upp så det blir mjukt. Lägg över i en större gryta. Tärna fläskfilén i lagom stora bitar, salta och peppra och lägg över i grytan. Låt baconen rinna av och lägg även över den. Blanda ner en påse pulversås av vardera grönpeppar och gorgonzola, häll på grädde, citronpeppar, svartpeppar, cayennepeppar, lite salt, en halv smulad köttbuljongtärning, tomatpuré, grädden och låt koka upp. Sänk värmen och låt det stå och puttra ca 20 minuter. Efter ungefär halva tiden smular man i fetaost och späder eventuellt med mjölk. När det är ca 5 minuter kvar, klipp i persiljan.
    3. Jag hade klyftpotatis till, som dessvärre blev lite brända :(
    4. Kan tänka mig att ris passar bra till också.
    5. Gott blev det i alla fall och det är något jag kommer att göra fler gånger.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    jackie_89 22 februari 2008

    Mums! Ska absolut spara det här receptet!

    monicadanell 15 november 2009

    Måste säga super gott kommer att göra den flera gånger 5 poäng monica

    tarja24 8 augusti 2010

    Starkt och gott ! Kommer att lagas många gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben