Het fläskfilégryta med grönt sällskap

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 35 minuter

God gryta med mycket grönsaker. Blir som de flesta grytor godare om den lagas dagen innan den ska serveras, den är dock god samma tillagningsdag också!

Ingredienser

  • 6 hg fläskfilé
  • 2-3 gula lökar
  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 8-10 champinjoner
  • 2 bananer
  • 1 bukett broccoli
  • 1 pkt krossade tomater med chilismak
  • ½ pkt frysta örtkryddor provencale
  • 1-2 msk portvin/madeira
  • 5 dl mjölk
  • Ca 2-3 msk kinesisk soya
  • 1 tsk gelé
  • 1 msk worchestershiresås
  • 1 msk grillolja vitlök
  • (Ev. 1 msk fishsauce)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Putsa filén och skär i ca 2 cm bitar (ev dela också på mitten om man vill ha mindre bitar) Skala och skär löken valfritt Skär squashen och paprikan i bitar Dela champinjonerna i mindre bitar Skär bananerna i ca ½ cm bitar Dela broccolin i mindre bitar Bryn fläskfilébitarna hastigt i stekpannan och lägg över dem i en större gryta Bryn löken försiktigt tills den blir en aning mjuk och låt sedan sqaushen samt paprikan steka med en stund. Lägg sedan grönsakerna i grytan. Lägg i champinjonerna i stekpannan och låt vattnet från dem försvinna. Stek dem sedan gyllenbruna. Lägg dem i grytan. Lägg broccolin i grytan tillsammans med mjölken, grädden och övriga ingredienser förutom bananerna ( de blir alltför söndermosade om de får koka med hela koktiden). Låt grytan koka upp och koka sakta under lock ca 10 minuter. Red eventuellt grytan med maizenamjöl och lägg i bananerna. Låt grytan koka ytterligare ca 2-3 minuter. Servera grytan med ris och en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nellie97 24 april 2009

    HUR MYCKET GRÄDDE SKALL DET VARA I FLÄSKFILEGRYTAN ? Brolle36

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben