Ingredienser
700-800 g fläskfilé
1 purjolök, skivad
1 medelstor gul lök, finhackad
1-2 röda paprikor, strimlade
3 dl grädde
1-2 dl vatten
1-1 ½ dl crème fraiche
½-1 msk fransk senap, eller efter smak
2-3 tsk soja
Salt
½-1 tsk curry
½ tsk sambal oelek, eller efter smak
Svartpeppar, efter smak
Kajennpeppar, efter smak
½ dl riven västerbottenost, eller annan ost
Smör eller margarin till stekningen
Den skall jag prova redan i kväll, låter jättesmarrig! Tack för receptet Monika.
Nu känns det som fredagskvällen är räddad. Det här låter hur gott som helst !
Det låter jättegott, men jag ska prova med fläskytterfilé i s f fläskfilé. Det måste ju bli samma smak??
Hej matglada! En liknande gryta brukar jag göra med mycket gott resultat."Såsen" borgar för att alla goda smaker utvecklas maximalt. För att möta gäster med vegetariska anspråk brukar jag steka ett antal 10 mm tjocka rotselleriskivor att varvas med köttet. bacon och purjo sätter god balanserad smak. Full pott en femma för detta recept.
Hej matglada! En liknande gryta brukar jag göra med mycket gott resultat."Såsen" borgar för att alla goda smaker utvecklas maximalt. För att möta gäster med vegetariska anspråk brukar jag steka ett antal 10 mm tjocka rotselleriskivor att varvas med köttet. bacon och purjo sätter god balanserad smak. Full pott en femma för detta recept.
Det var jättegott !
Tack för din kommentering av min fläskfilégryta, roligt att du gillade den. Prova gärna fler av mina favoriter såsom Monikas kycklinggratäng á la Christina, den är toppengod den också. Ha en fortsatt trevlig helg! Mvh Monika
Himmelskt gooooood gryta! Såsen är sååååå mumsig. Tack för detta goda recept :)) Kram Kricke
Himmelskt gooooood gryta! Såsen är sååååå mumsig. Tack för detta goda recept :)) Kram Kricke
Himmelskt gooooood gryta! Såsen är sååååå mumsig. Tack för detta goda recept :)) Kram Kricke
Den blev verkligen god. Tack för receptet.
Jättegod helg/budgryta, trots att jag missade och köpte vanlig creme fraiche.... - men med hjälp av Ajvar Relish och Sambal oelek blev det bra ändå. Både stora o små åt o tyckte det var jättegott med potatisklyftor och en sallad till! /Marianne
Toppen! Lätt, god o festlig köttgryta. Jag spetsade med lite sötsur sås också. Kan rekommenderas. Lisbeth
Toppen good! Den gjorde succe.
Super gott!
Denna rätt var super god, såsen var underbart god. Alla jag bjöd på middag gillade den och tog om. Ändå hade jag glömt att ha i bacon på slutet. Kommer att göra igen. Tack för ett toppen recept.
Jättegod! Vi åt det som fars dags middag. Alla gillade det.
Jag håller med alla tidigare inlägg. Lagar den garanterat flere gånger. Hade vatten ist. för mjölk och tycke ej att det behövdes majsena heller. Tack,tack Rambor
Fantastiskt god gryta, jag gjorde några stycken till ett stort kalas, men jag bytte ut rosépepparn mot dragon och sojan mot salt. Den blev mycket uppskattad.
Är säkert gott men med tanke på mängderna (inte minst bacon, grädde, creme fraiche ost mm)., så undrar jag om det inte är till 8 personer o inte 4 som anges???
Jag bjöd 12 personer på denna gryta. Alla öste beröm över den. Det blev inte något kött över (2,6 kg) men mycket sås.
Ska det vara champinjoner eller inte ?? i innehållet står inga champinjoner...men sen står det stek champ. i fem minuter ???
Hej och tack för denna jätte goda gryta,testade på nyårsafton.kanon.
Bjöd på denna jättegoda gryta när jag fyllde år. Alla njöt och tyckte den var superb!! Den kommer att tillagas många ggr. Tack Monika!
Den var ganska ok. Kommer dock inte göras fler gånger.
Har gjort denna gryta mer än en gång och kommer att göra den många gånger till.. :-)
Bara så under bart god kommer att göra den fler gånger.
Mycket gott! Men jag hade i kryddorna när jag stekte köttet, smakerna blir starkare då :)