Sötsur fläskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

God kinagryta. Serveras med kokt ris.Jag brukar hoppa över purjon och ibland paprikan.

Ingredienser

  • 400 g fläskkött, skinkstek
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk soja
  • 3 msk farinsocker
  • 1 krm Mai Yen salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar eller syltlök efter smak
  • 1 paprika
  • 1 purjolök
  • 100 g champinjoner
  • Olja
  • 2 1/2 dl buljong
  • 1 msk arrowroot eller majzenamjöl
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna små skivor. Blanda vinäger, soya, farinsocker, Mai Yen salt och pressad vitlök. Lägg ner köttet i såsen, rör om.
    2. Skala morötterna och löken i tunna skivor. Strimla paprikan. Ansa purjolöken och champinjonerna, skär i tunna skivor.
    3. Låt köttet rinna av väl men spara såsen.
    4. Hetta upp 3 msk olja och stek köttet i omg i ca 4 min. Tag upp köttet. Häll i 1 msk olja och stek morötter och lök i ca 2 min.Tillsätt resten av grönsakerna och stek ytterligare 3 min.
    5. Blanda ner köttet i grönsakerna. Häll ned buljong i såsen och rör ut mjölet i den. Häll redningen i pannan under omrörning och låt koka 1 min.
    6. Servera grytan omedelbart med kokt ris och extra sojasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben