Polynesisk sötsur kyckling a la Kapok hotel

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En härligt frisk rätt med ananas, enkel att laga och fettsnålt. Lågt värde på mättade fettsyror/djurfetter. Min favoriträtt när jag bodde i Port of Spain, Trinidad på 1980-talet. De hade en polynesisk restaurant.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 liten burk ananas i bitar
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1 tomat
  • Sås
  • 1 liten burk tomatpuré eller 1 burk krossade tomater
  • 2 msk soja
  • 2 msk vittvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 skvätt sherry (kan uteslutas)
  • 2 dl apelsinjuice/ananasspad
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk arrowroot eller potatismjöl
  • Vanlig olivolja (helst inte virgin)
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till såsen utom arrowrooten. Rör ut arrowrooten i lite vatten först och blanda sedan med resten av såsen.
    2. Skär kycklingfileerna i tärningar, cirka 2 cm sida. Skär löken i klyftor och sedan rätt av så att dessa bitar blir ungefär lika stora som kycklingbitarna. Skär paprikan i lika stora bitar som de övriga ingredienserna.
    3. Fräs kycklingbitarna, löken och paprikan i olivoljan i några minuter tills kycklingen är genomstekt. Salta och peppra. Tillsätt såsen och koka upp. Tillsätt ananasen. Efter någon minut bör såsen vara transparent och tjockna. Smaka av! Justera med salt, peppar, vinäger eller socker. Det ska vara sötsurt. Garnera med tomaten. Klart! Servera med vitt ris eller bandpasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kristinahedberg 6 november 2008

    Denna kyckling med sötsur sås är så himla god!!

    kattis63 24 januari 2009

    Har prövat ditt recept i dag och det var jättegott. En 5 får du av oss. Tack för en god middag/ Katarina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben