Ett recept från ica, men med lite, eller ganska många, förändringar! Blev supergott!
Ingredienser
2 kycklingfileér ca 500 g
½ gul lök
1 morot
½ grön paprika
1 chilifrukt
1 liten burk vattenkastanjer (à 227 g)
1 liten burk bambuskott (à 227 g)
1 liten burk ananasringar (à 227 g) + spadet
4 msk majsstärkelse (Maizena)
3 dl vatten
2 msk soja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
1 msk kycklingfond
1/2 tsk salt
Instruktioner
- Skär kycklingen i bitar och stek den lätt så den nästan är klar. Finhacka löken och chilin, skär moroten i tunna stavar och skär paprikan och ananasen i bitar.
- Lägg i löken och moroten i pannan tillsammans med kycklingen och stek i någon minut tills löken börjar bli genomskinlig.
- Lägg i chilin, paprikan och ananasen och stek ytterligare någon minut .
- Häll över spadet från ananasen, vatten, soja, vitvinsvinäger, fond, tomatpuré, chilisås, vattenkastanjer och bambuskott och salta. Låt det småkoka i ca 10-15 minuter. Strö över maizena till rätt konsistens.
- Servera med jasminris.
- Bilden är tagen innan jag lade i vattenkastanjer och bambuskott.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Härliga, enkla sommarrätter!
Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...