Sötsur kyckling

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 25 minuter

Ett recept från ica, men med lite, eller ganska många, förändringar! Blev supergott!

Ingredienser

  • 2 kycklingfileér ca 500 g
  • ½ gul lök
  • 1 morot
  • ½ grön paprika
  • 1 chilifrukt
  • 1 liten burk vattenkastanjer (à 227 g)
  • 1 liten burk bambuskott (à 227 g)
  • 1 liten burk ananasringar (à 227 g) + spadet
  • 4 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 3 dl vatten
  • 2 msk soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk kycklingfond
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar och stek den lätt så den nästan är klar. Finhacka löken och chilin, skär moroten i tunna stavar och skär paprikan och ananasen i bitar.
    2. Lägg i löken och moroten i pannan tillsammans med kycklingen och stek i någon minut tills löken börjar bli genomskinlig.
    3. Lägg i chilin, paprikan och ananasen och stek ytterligare någon minut .
    4. Häll över spadet från ananasen, vatten, soja, vitvinsvinäger, fond, tomatpuré, chilisås, vattenkastanjer och bambuskott och salta. Låt det småkoka i ca 10-15 minuter. Strö över maizena till rätt konsistens.
    5. Servera med jasminris.
    6. Bilden är tagen innan jag lade i vattenkastanjer och bambuskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben