Kyckling med ananas i sötsur sås

Serverar: 4 portioner

En vanlig asiatisk rätt som man bl a hittar i Thailand och Kina. Kycklingen kan bytas ut mot friterat fläsk om man önskar.

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • Vetemjöl
  • 1 burk ananas i spad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk krossad ingefära
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 msk potatismjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk soja
  • 3 msk socker
  • 2 msk sesamolja
  • Matolja
  • 2 msk smör
  • Servering
  • Ris, gärna klibbigt ris
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar och vänd som hastigast i lite vetemjöl. Stek i matolja och smör tills kycklingen är gyllengul. Lägg undan på hushållspapper.
    2. Blanda potatismjöl med 1,5 dl vatten. Bryn finhackad vitlök med ingefära i matolja en kort stund. Tillsätt potatismjölsvätskan, ärtor, vinäger, soja, tomatpuré, socker och sesamolja. Låt sjuda under omrörning i ett par minuter. Skär ananasbitarna i mindre bitar och tillsätt dem samt ca 3 msk ananasspad. Låt sjuda tills såsen tjocknar.
    3. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    unipix 10 november 2010

    MUMS!! lite mer vatten dock så det blir lite mer såsigt :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben