Thaigryta med kyckling, ananas och mynta

Serverar: 4 portioner

Om du följer detta recept, uppfyller rätten kriterierna för nyckelhålsmärkningen.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g kycklinglårfilé
  • ½ purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 2-3 tsk röd curry
  • ½ burk konserverad ananas i bitar á 567 g
  • 400 ml lätt kokosmjölk
  • 1 dl ananasspad
  • 3 limeblad
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 150 g sugarsnaps, färska eller djupfrysta
  • 2 msk mynta, färsk och hackad
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöken. Strimla kycklingen. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
    2. Bryn kycklingstrimlorna i rapsolja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i en halv minut. Låt ananasen rinna av men spara spadet. Tillsätt ananas, kokosmjölk, ananasspad, limeblad och hönsbuljong. Låt det koka sakta i 7-8 minuter. Tillsätt purjolök och sugarsnaps och låt det koka i 2-3 minuter. Strö över hackad mynta.
    3. Servera thaigrytan med jasminris och isbergssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben