Thaigryta med kyckling!

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God thaigryta med smak av lime och kokos

Ingredienser

  • 4 st kycklingfileér
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 st kinesisk vitlök
  • 1 st lime (zest + jouice)
  • 1 msk hackad ingefära
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 st salladslökar
  • ca 1 liter hönsbuljong
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk fistsås
  • 1 msk ljus soya
  • 1 paket nudlar
  • Instruktioner

    Strimla kycklingen i bitar. Hacka vitlök och ingefära. Bryn kycklingen i olja och tillsätt currypasta, vitlök och ingefära. Häll i kokosmjölk och buljong. Tillsätt lime zest och pressa över limejouicen. Koka under lock i ca 10 minuter. Strimla under tiden paprika och salladslök och lägg i grytan innan servering. Krydda med sesamolja, fisksås och ljus soja. Servera med nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben