Thailändsk kyckling med cashewnötter och ananas

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Föll för denna rätten i Thailand så mycket att jag lärde mig laga den! Härligt god blandning av många olika smaker och en klar favorit hos oss på en fredagskväll!

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 röda chilipeppar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 kycklingfiléer
  • 2 röda paprikor
  • 2 gröna paprikor
  • 3 tsk fisksås
  • 2 msk ostronsås
  • ca 200 g ananas i bitar
  • ca 100 g cashewnötter
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär lökarna i klyftor och finhacka chili och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Fräs lökblandningen i några minuter.
    2. Skär kycklingen i bitar. Ansa paprikorna och skör i bitar. Ta upp lökblandningen ur stekpannan och lägg åt sidan så länge. Höj värmen och stek kycklingbitarna tills de fått fin färg. Tillsätt paprikan, sänk värmen och stek ytterligare några minuter.
    3. Tillsätt lökblandningen och rör om. Häll i fisksås och ostronsås, blanda väl.
    4. Blanda i ananas och cashewnötter precis innan servering.
    5. Rätten går bra att serveras med ris eller nudlar.
    6. Vid eventuella rester, tänk på att nötterna mjuknar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben