Grillmarinad för kyckling (thailändsk)

Serverar: 2-4 portioner

Mycket god marinad som får kycklingen att smaka som i Thailand. Passar bäst med kycklinglår eller klubbor.

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår eller klubbor
  • 1 stor pressad citron
  • 1,5 dl olja
  • 0,4 dl Maggi
  • 2 msk nam pla (fisksås)
  • 2 msk Thailänsk soya
  • Malen vitpeppar (många riv med kvarnen)
  • 2 vitlöksklyftor i tunna skivor
  • 1 msk torkad chili, finhackad
  • Instruktioner

    1. Snitta kycklingen och ansa bort oönskat fett. Blanda ihop marinaden i en bunke och lägg ner kycklingen. Vänd då och då och låt kycklingen marineras i minst 3 timmar.
    2. Grilla sedan kycklingen, men vänd ofta för att se till att den inte blir bränd.
    3. Lycka till, det är jättegott och inte starkt!

    Liknande recept

    4.5
    10 min
    4

    Kommentarer (9)

    sirshrek 13 juli 2008

    Fin marinad men tillsätt även thailändsk oystersås och thaibuljong så blir den fulländad

    Lindanemon 29 september 2008

    Åååååh, så gott! Kycklingen bara smälter i munnen. Högsta betyg :-)

    Lindanemon 29 september 2008

    Förlåt, jag glömde klicka i betyget förra gången...

    Queenie 30 september 2008

    Kanongott! Högsta betyg.

    monicadanell 16 augusti 2009

    Kanon gott kommer att göra om dom tack för ett gott kyckling klubb recept monica

    monicadanell 16 augusti 2009

    Super gott klart 5 poäng monica

    monicadanell 21 mars 2010

    Idag grillade jag kyckling och så tog jag din grillmarinaden thailänska den är ju super blev den blev bra till grillade kyckling den är helt klart godaste jag har smakat monica

    ingemar75 12 januari 2011

    Det var inte sista gången jag gjorde detta recept! Tackar

    Ulmenkott 20 januari 2012

    Hej.. du har skrivit 2 vitlökar... det är en JÄKLA massa vitlök det för 1 Kg kyckling?!? Antar att 2 klyftor är mera korrekt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben