Thailändsk kyckling smalmat

Serverar: 4 portioner

Tid: 8 minuter

en gryta som jag tycker om thai

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk flytande margarin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • ½ röd pepparfrukt
  • 1 msk curry pasta
  • Rivet skal och saft från 1 lime
  • 1 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 1 burk ( 400 ml)kokosmjölk light ( 6 %)
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 dl kokt ris
  • Instruktioner

    Skär lårfileerna i mindre bitar. Bryn dem i margarin tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. Tillsätt hackad pepparfrukt, currypasta,saft och skal ej det vita från lime. Späd med buljong och låt allt koka ihop 6-8 minuter. Rör ner kokosmjölk, låt det koka upp och red av med vetemjöl utrört i lite vatten. Servera med nykokt ris och en grön sallad 8,5 points

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben