Thailändsk fisk med cashewnötter

Serverar: 2 portioner

En meny med thailändsk tilapiafisk

Ingredienser

  • 1000 g thailändsk tilapiafisk
  • 50 g skivade lökar i små rutor
  • 50 g färsk ingefära, skivad i små rutor
  • 100 g cashewnötter
  • 2 rödlökar, skivade i tunna bitar
  • 2 l rapsolja
  • Till sås
  • 4 msk tamarind pulp concentrate
  • 5 msk socker
  • 1½ tsk salt
  • 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda tamarindsåsen, socker, salt och vattnet i en litten skål. Lägg dem i mikro och värm 5-10 sekunder.
    2. Värm upp en stor stekpanna med oljan på medelhög värme.
    3. Skär 3-4 snitt på varje sida av fisken. Lägg i fisken i stekpannan och låt den steka 10 minuter varje sida eller tills fisken är genomstekt.
    4. Ta av fisken från stekpannan och fortsätta rosta skivad rödlök tills gul färg.
    5. Lägg i fisken på en tallrik. Lägg på ingefäran, rödlöken, cashewnötterna och rostad rödlök ovanpå fisken. Häll på såsen på fisken. Servera med sallad, ris eller kokt potatis.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben