Fisk på grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En smakrik fiskrätt med mycket grönsaker.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, valfri sort
  • 200 g potatis
  • ca 400 g grönsaker, ta vad du haver
  • 4 lökar
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 msk rapsolja eller smör
  • citron
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 dl hackad gräslök
  • GRÄSLÖKSSÅS
  • 2½ dl matlagningsyoghurt, eller mager créme fraiche
  • 2 dl Laga Lätt
  • 2 krm salt
  • 2 msk riven pepparrot
  • ½ dl grovhackad gräslök
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Dela löken i klyftor på längden. Lägg potatis- och lökklyftorna på ett ugnssäkert fat. Stek mitt i ugnen 15 minuter. Dela fisken i bitar. Ta ut fatet och lägg på fisken och tomaterna. Ringla över olja eller smör och strö över salt och krossade nötter. Sänk värmen till 175 grader och stek ytterligare 15-20 minuter. Blanda crméme fraiche, salt, pepparrot och gräslök. Strö gärna lite pepparrot och gräslök över det färdiga fskfatet. Servera såsen till. TIPS: Vill du ha lösare eller fastare sås, reglera med mer eller mindre grädde.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben