Fisk på krämig grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Väldigt god och nyttig gryta. Receptet är inspirerat från ett recept i hemkunskapsboken från högstadiet.

Ingredienser

  • 2 paprikor
  • ½ zucchini
  • ½ purjolök
  • ½ aubergine
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl grädde
  • ½ dl mjölk
  • 400 g fiskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. 1. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och fräs dem några minuter i en stor gryta.
    2. 2. Strö sedan över mjöl och salt, och häll därefter i vinäger, grädde och mjölk. Rör samman.
    3. 3. Dela fiskfiléerna i mindre bitar och lägg i grytan. Salta och peppra.
    4. 4. Blanda samman allt och låt sjuda under lock på svag värme i ca 5-10 minuter.
    5. 5. Strö över färsk timjan. Servera med couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben