Fisk på grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 600 g torsk eller laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Grönsaksbädd
  • 2 paprikor
  • 1 squash, ca 300 g
  • 1 purjolök
  • Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl vispgrädde
  • Färsk timjan eller persilja
  • Instruktioner

    1. Kärna ur paprikorna. Skär paprika och squash i tärningar. Strimla purjolöken. Fräs grönsakerna några minuter i smör i en vid traktörpanna.
    2. Strö över mjöl, salt och timjan. Häll på vinäger och grädde.
    3. Dela fisken i portionsbitar. Salta och peppra. Lägg fisken på grönsaksbädden. Låt den sjuda under lock 5-8 minuter.
    4. Strö över lite färsk timjan. Servera med potatis.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (2)

    popik 11 augusti 2008

    Inte dumt alls.

    Haw 9 november 2013

    Supergod fiskrätt. Kommer absolut göra den här igen. Har nu haft ett papper från Arlaköket liggande ett bra tag. Skönt att du lagt in receptet så slapp jag. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben