Krämig fisk med vitlök och örter

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Det här blev riktigt krämigt och mumsigt. Jag hade pressad potatis till för såsen blir ganska lös men potatisen suger upp såsen bra.

Ingredienser

  • 800 g torskfilé
  • 1 burk Crème Bonjour Cuisine vitlök och örter
  • 1 dl riven ost
  • ½ dl fryst dill
  • 1½ tsk citronpeppar
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra på fisken. Blanda Crème Bonjour, dill, lättcrème fraiche och riven ost i en bunke. Smeta över hela blandningen på fisken och strö över ett tunt lager med riven ost. Sätt in fisken på 200 grader i 60 minuter på mittenfalsen i ugnen. Servera gärna med pressad potatis och några goda kokta grönsaker till.

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    thomas.arvidsson@alfa.telenordia.se 9 april 2010

    Stämmer det att fisken ska vara i ugnen 60 min i 200 grader? Den måste bli snustorr.

    Atina2 10 april 2010

    60 minuter???????? Jisses!!

    FarmorKex 10 april 2010

    Låter väldigt lång tid i ugnen. Tror att jag skall koka upp blandningen först och slå den över fisken sen enbart 30 min i ugnen........Jag skall testa...

    Ritaw 12 april 2010

    Är fisken fryst eller färsk ? Förmodligen syftas på fryst.. Grandma

    storcken 13 april 2010

    använde tinad fisk, hade i ugn ca 40 min, räckte bra. Gott med ris till!

    lena4 19 april 2010

    Krämig och god håller jag med om. Familjen gav en fyra i betyg. Vi åt ris till. Lena

    mazzarinen 23 januari 2011

    Lagade detta idag, det var jätte gott :) Hade i en vitlöksklyfta och en gul lök också. Tack för receptet!

    birgittaborgstrom 12 april 2012

    Vad ar "Crème Bonjour Cuisine vitlök och örter"? Jag bor i California o kan nog inte kopa det har. Kan nagon tala om vad jag kan anvanda istallet?

    lindkvist_therese 13 april 2012

    Creme Bonjour är en färskost som finns i olika smaker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben