Krämig broccolisoppa med vitlök, gräslök och knaperstekt bacon

Serverar: 4 portioner

Här kommer ett recept på en smakrik och god broccolisoppa! Jag ville piffa till den lite och tillsatte vitlök i själva soppan. Och så gjorde jag en snabb "Gräslöks-crème fraiche" och knaper stekte lite bacon. Resultatet blev en mättande och god middag! Givetvis går det lika bra att äta soppan utan dessa ingredienser jag valde att ha till.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör, till stekning
  • 400 g broccoli, färsk eller fryst
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl crème fraiche, franska örter
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering
  • 2½ dl crème fraiche, original
  • 200 g gräslök
  • 280 g bacon
  • Instruktioner

    1. Soppan: Finhacka gul löken och vitlöken. Fräs dem i smöret i en stor kastrull.
    2. Dela broccolin i mindre bitar och skär stammen i mindre tärningar. Lägg i broccolin i kastrullen och häll på vattnet och tillsätt grönsaksbuljongtärningarna.
    3. Tillsätt saltet och svartpepparn.Låt alltsammans puttra på låg värme i 20 minuter.
    4. Mixa soppan med stavmixer. Späd eventuellt på med lite vatten
    5. Rör ner crème fraichen (franska örter) och vispa soppan slät.Smaka av soppan, behövs mer salt och svartpeppar?
    6. Gräslöks-crème fraichen: Klipp gräslöken och blanda ner den med crème fraichen. Rör om ordentligt.
    7. Knaperstekt bacon: Dela baconen i mindre bitar, stek därefter på högvärme i ca 3 minuter. Lägg upp baconbitarna på hushållspapper för att rinna av.
    8. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    dolores 24 oktober 2012

    Jättegott en klar femma !

    carola_bengtsson 31 oktober 2012

    Hade tyvärr ingen broccoli, funkade toppen med blomkål också!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben