Krämig pastagratäng med bacon och kyckling

Serverar: 4 portioner

Härlig rätt med pasta, kyckling och bacon

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g smör
  • 1 paket bacon, 140 g
  • 1 purjolök
  • 4 port pasta
  • 4 dl crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g gorgonzolaost
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl riven ost
  • Garnering
  • Kryddgrönt
  • Rostade kvisttomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Ansa filéerna och skär dem längsgående bitar. Salta och peppra. Hetta upp hälften av smöret och fräs kycklingbitarna. Klipp baconet i bitar. Stek det knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den blank i resten av smöret.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mosa ihop créme fraiche, grädde, gorgonzola och vitlök. Blanda pasta och purjolök i en smord eldfast form. Fördela kycklingen ovanpå och strö över stekt bacon. Häll över ostsåsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugn ca 25 minuter
    3. Garnera med kryddgrönt och kvisttomater som saltas och pepprats lätt samt penslats med olja och gratineras på bakpapper i 180 grader varm ugn 20-25 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (10)

    kekke46 5 mars 2011

    Lovar att den här gratängen otroligt god och krämig. Hoppas ni också tycker det samma.

    Bumbis 6 mars 2011

    Å, detta gjorde jag i fredags men jag hittade receptet i svärmors veckotidning. Jättegott kan jag lova så jag sätter betyg 5 hos dig.

    micak 17 mars 2011

    MMMMMMMM fettig och god, otroligt krämig. Jag lade till champinjoner som jag fräste med purjolöken. Jag lade även till 1 tsk salt och lite svartpeppar i ostsmeten. Kycklingfileèrna tycker jag ska tärnas i mindre bitar.

    annis70 18 mars 2011

    Det här va absolut det godaste jag ätit på länge,mumsfillibabba :)) Fanns det högre än 5 poäng skulle du fått det åxå. Passade väldigt bra på en fredag med 1 glas rött till <3

    ick70 29 maj 2011

    En klar 5:a. Brynte dock baconen först innan kycklingen, detta gjorde att kycklingen fick en god baconsmak och inget salt behövdes tillsättas. Istället för gorgonzola tog jag kvibille ädel och hoppade över topping av riven ost. En riktig god bjudrätt. Så good....

    Mellanbellan 16 oktober 2011

    Jag håller med föregående talare, såå gooooood!

    Malan14 23 oktober 2011

    Mycket gott och uppskattat av hela familjen. Toppbetyg från oss :)

    monicadanell 24 oktober 2011

    Super god vi kunde inte sluta att äta kommer att finnas på mitt bord igen du får 5 poäng monica

    lenasj65 5 november 2011

    Detta var jättejättegott!! Tack för receptet

    10seconds 9 februari 2012

    asgott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben