Enchiladas med kyckling och bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Serverades denna rätt hemma hos en granne. Mycket smaskigt!

Ingredienser

  • 1 förp tortillas (stor)
  • 1 pkt bacon
  • 2 st kycklingbröst
  • 1 hackad gul lök
  • Ca 100 g färska champinjoner
  • 1 tärnad röd paprika
  • ½ påse Taco- eller Chili seasoning mix
  • 1 burk Chunky salsa
  • 1 påse Cheddardip
  • ½-1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk (standard)
  • 2 dl riven ost av valfri sort
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Stek bacon och kyckling. Skär i små bitar. Lägg i en gryta. Fräs lök, champinjoner och paprika. Lägg över i grytan. Tillsätt kryddmix, 1 dl salsa och grädde. Rör om och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter. Fördela blandningen äver tortillabröden och rulla ihop. Lägg med skarven neråt o smord eldfast form. Vispa ner cheddardip i kall mjöllk. Tillsätt 1 dl salsa. Häll såsen över rullarna och strö över osten.
    2. Gratinera ca 15 minuter. Servera med salsa och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    eva_jonte 7 maj 2010

    Riktigt gott var detta!! Väldigt mättande, vi orkade 1 tortillarulle :-) hade guacomale till, verkligen supergott!!

    Farlini 18 mars 2011

    Gott gott GOTT!! =) I helgen blir det en repris ;)

    christincarlsson 25 juni 2011

    Goda :)

    niionstjej 13 december 2011

    Riktigt gott. Gick tom hem hos svärmor som är lite petig när det gäller ny mat.

    EvelinaW 30 april 2012

    Helt fantastisk god , jag rekommenderar verkligen vidare detta fantastiska recept mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben