Mycket god soppa som passar bra till lunch på helgen :)
Ingredienser
500 g fryst spenat
1 gul lök
½-1 vitlöksklyfta
6 dl mjölk (mer om så behövs)
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
4 ägg
150 g bacon
salt
peppar
Instruktioner
Tina spenaten.
Skala, hacka och fräs den gula löken i smör i en kastrull. Pressa sedan ner vitlöksklyftan.
Tillsätt mjölken, grädden, buljongtärningen och spenaten.
Låt detta koka upp och småputtra 5 - 10 minuter.
När detta är gjort ska soppan mixas, med stasvmixer, matberedare eller liknande. Smaka sedan av med salt och peppar.
Strimla och stek baconet knaprigt.
Koka äggen (ca. 6 - 7 minuter för hårdkokta ägg).
Skala och dela äggen och servera soppan ihop med dessa och baconet.
TACK för ett jättebra recept - underbart god soppa! En femma från oss.