Spenatsoppa med vitlök, bacon och ägghalvor

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket god soppa som passar bra till lunch på helgen :)

Ingredienser

  • 500 g fryst spenat
  • 1 gul lök
  • ½-1 vitlöksklyfta
  • 6 dl mjölk (mer om så behövs)
  • 2 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 ägg
  • 150 g bacon
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten. Skala, hacka och fräs den gula löken i smör i en kastrull. Pressa sedan ner vitlöksklyftan. Tillsätt mjölken, grädden, buljongtärningen och spenaten. Låt detta koka upp och småputtra 5 - 10 minuter.
    2. När detta är gjort ska soppan mixas, med stasvmixer, matberedare eller liknande. Smaka sedan av med salt och peppar.
    3. Strimla och stek baconet knaprigt. Koka äggen (ca. 6 - 7 minuter för hårdkokta ägg). Skala och dela äggen och servera soppan ihop med dessa och baconet.
    4. Smaklig måltid :)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Helvina 15 januari 2014

    TACK för ett jättebra recept - underbart god soppa! En femma från oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben